Sant Carles de la Ràpita – Casa de Fusta

DES DE SANT CARLES FINS AL COR DEL DELTA DE L’EBRE

Ruta per indrets desconeguts del Delta de l’Ebre

Característiques

  • Durada: 4:00 h.
  • Distància: 24.4km
  • Localització: Palau Firal - 43540 Sant Carles de La Ràpita
  • Mitjà de transport: Bicicleta, A peu
  • Estacionalitat: Tot l'any
  • Dificultat: Baixa

Descripció de la ruta

Aquest itinerari disposa de dos variants, en funció de l’època de l’any. 

DE MARÇ A SETEMBRE
El recorregut te inici al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita (km 0).
Amb el pavelló a la nostra dreta, es continua endavant fins arribar a la cruïlla de la carretera que uneix la Ràpita amb el Poblenou del Delta (Km 0,5).
Es segueix per la carretera durant 400 m, fins veure a l’esquerra un camí de terra i la senyal indicativa de l’itinerari. Es gira a l’esquerra abandonant la carretera, i es continua recte pel camí de terra. Al cap de 200 m, es creua la Sèquia de Mar (Km 1,1) i i es continua a la part esquerra per un camí de terra. Al cap de 900m, aquest el camí gira a la dreta (Km 2); es gira i es continua recte. Gairebé caminant 1km més, es limita amb els Erms de Vilacoto o Casablanca   (km 3,1),  zona del Parc de propietat privada.
Seguint sempre endavant, amb els Erms a la nostra esquerra i els arrossars a la dreta durant 1,1 Km, es gira a l’esquerra, topant amb el desaigüe de la Maquineta (Km 4,2). Es torna a girar a l’esquerra i es segueix endavant pel camí de terra, tenint de referència el desaigüe de la Maquineta a la dreta i els Erms a  l’esquerra. 1km després es gira cap a la dreta (Km 5,8),  en busca de la bassa de l’Encanyissada. Es ressegueix el camí de terra durant 600m fins arribar a la sèquia de l’Anglès i la carretera del mateix nom que neix als Ullals de Baltasar (Km 6,4). En aquest punt, es creua l’Anglès i la carretera i es segueix endavant per un camí de terra que neix.  Al cap de 900m s’arriba a la Sèquia Gran (Km 7,2). En aquest punt, s’ha de creuar la sèquia per un pont de ferro verd, habilitat per a bicicletes.
Un cop creuada la sèquia, es troba el mirador de Patrau a 250m girant a la dreta. Tot i que aquesta ruta continua cap a l’esquerra; on es gira. Caminant endavant, un cop creuat el pont, i al cap de 1km es gira a la dreta per enllaçar, al cap de 400m amb el carril bici de l’Encanyissada. Es segueix endavant pel carril bici, en busca de la Casa de Fusta. Al cap de 2,7 Km  s’arriba al mirador del Carreter (Km 11,2). Es segueix endavant i al cap d’1 km s’arriba a la Casa de Fusta. 

 

PERÍODE D’OCTUBRE A FEBRER
És el període de caça i per tant la ruta és diferent degut que l’àrea de Vilacoto està tancada. Llavors, l’itinerari te el mateix recorregut inicial que l’itinerari de març a setembre però amb el creuament a la Sèquia de Mar (km 1,1) girant a la dreta i seguint per un camí de terra. Aquest és paral·lel a la Sèquia durant 1,8km, fins trobar una propietat privada. Al 1,8km, s’ha d’anar cap a la carretera d’unió de Sant Carles de la Ràpita amb el Poblenou del Delta (km 4). Es passa al carril esquerre de la carretera i es segueix direcció Poblenou del Delta. Al cap de 850 metres, s’abandona la carretera girant a l’esquerra, arribant a un camí asfaltat, anomenat  el camí del canal de l’Anglès (Km 4,9). Durant 2,1 Km es segueix per aquest, fins creuar el pont que salva la Sèquia. A partir d’aquí es segueix el mateix itinerari que a la primavera-estiu.

 

Feu Clic a la icona de Wikiloc per accedir a la ruta

Powered by Wikiloc
Open chat