Ruta de les llacunes

PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE

Descobreix els secrets naturals més sorprenents del Delta de l'Ebre amb aquesta ruta entre les llacunes.

Característiques

  • Durada: 4:00 h.
  • Distància: 26km
  • Localització: Casa de Fusta - Partida de l'Encanyissada 43870 Amposta
  • Mitjà de transport: Bicicleta, A peu
  • Estacionalitat: Tot l'any
  • Dificultat: Mitja

Descripció de la ruta

La ruta de les llacunes s’inicia al km0 a la Casa de Fusta, al carril bici de l’Encanyissada. Es segueix per aquest fins arribar al final (km 3,7); un cop allí, s’ha de girar a l’esquerra en direcció a Sant Carles de la Ràpita i el Poblenou. Per evitar la carretera, 150m abans d’arribar s’ha de girar a l’esquerra (km 7,4) i continuar per un camí de terra que finalitza enfront del canal de Sant Pere. S’avancen 500m per carretera fins arribar a un nou camí de terra paral·lel a l’Encanyissada. Seguint aquest, s’arriba al Poble Nou del Delta (km 11.1).
Un cop s’arriba al Poble Nou hi ha dos opcions: continuar el recorregut o tornar a la Casa de Fusta.

Opció de continuar la ruta: Es segueix per la carretera d’unió Poble Nou i la barra del Trabucador, amb un paisatge d’arrossars a la part esquerra i la badia dels Alfacs a la part dreta. A l’últim tram de la ruta es troben les antigues salines de Sant Antoni i el mirador de la Tancada,  abans d’arribar a la platja.  Un cop a la platja, es segueix recte fins arribar a un carril bici que recorre la Tancada. Aquest finalitza al km 21,7. 
Quan s’acaba el carril (km 21,7), es segueix  recte per un camí d’ús rural fins trobar la carretera que transcorre paral·lela a un gran canal de terra. Es gira a la dreta (km 23,2) i al cap de 700 m trobem el pont per on s’ha de tombar a l’esquerra fins al punt de partida. 

Aquest itinerari transcorre per una zona del Parc Natural del Delta de l’Ebre on la presència espectacular d’aus està garantida a qualsevol època de l’any.

Feu Clic a la icona de Wikiloc per accedir a la ruta

Powered by Wikiloc
Open chat