Ruta del Camí de Sirga

D’AMPOSTA A SANT JAUME PASSANT PER BALADA

El camí de Sirga, un camí centenari lligat a la cultura del riu

Característiques

  • Durada: 4:00 h.
  • Distància: 22km
  • Localització: Oficina de Turisme Avinguda Sant Jaume 42 43870 Amposta
  • Mitjà de transport: Bicicleta, A peu
  • Estacionalitat: Tot l'any
  • Dificultat: Mitja

Descripció de la ruta

Aquesta ruta es pot iniciar a l’Oficina de Turisme d’Amposta. 
Amb l’Ebre a la part esquerra, es continua endavant en busca del passeig fluvial, situat a 300 metres. Un cop al passeig, i sempre amb l’Ebre a la nostra esquerra, es segueix endavant durant 800 metres fins arribar al Km 0 del Camí de Sirga; punt on s’inicia el recorregut.
El camí està franquejat per una tanca protectora de fusta. 
Al cap de 2,4 Km s’arriba a la Sínia, construcció que s’utilitzava per elevar l’aigua del riu per regar els camps més pròxims. 
Continuant el camí, al cap de 3,2 km s’arriba a l’alçada de l’illa de Sapinya (Km 5,6), illa declarada reserva natural parcial. Es segueix endavant durant 2,9 Km fins arribar a Balada (Km 8,5), petit nucli de població situat davant l’illa de Gràcia, tocant al riu Ebre. 
Durant el camí de Balada a Sant Jaume d’Enveja, hi ha l’illa de Gràcia a l’esquerra. Finalment, s’arriba a Sant Jaume (Km 11,3). En aquest punt es pot creuar l’Ebre pel “Passador” i enllaçar amb l’itinerari (Ecomuseu-desembocadura) i el GR 99 Caminos Naturales. 
Continuant pel camí de Sirga i al cap d’1,7Km s’arriba al bosc de la Comandanta (Km 13), una de les poques formacions de bosc de ribera amb una certa entitat i densitat. Deixant enrere el bosc seguirem direcció a Migjorn situat a 8,6 Km, punt final del Camí de Sirga, per a un recorregut total d’anada de 21,6 Km.

Feu Clic a la icona de Wikiloc per accedir a la ruta

Powered by Wikiloc