Amposta – Casa de Fusta

AMPOSTA - DELTA DE L'EBRE

Des d'Amposta al cor del Delta de l'Ebre per paratges fascinants

Característiques

  • Durada: 4:00 h.
  • Distància: 27km
  • Localització: Oficina de Turisme Avinguda Sant Jaume 42 43870 Amposta
  • Mitjà de transport: Bicicleta, A peu
  • Estacionalitat: Tot l'any
  • Dificultat: Baixa

Descripció de la ruta

Iniciem el recorregut a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta (km 0). Amb l’Ebre a la nostra esquerra continuem endavant per l’avinguda Sant Jaume. Al cap de 150 metres d’haver creuat el pont de l’N-340, girem a la dreta i seguim endavant direcció Sant Carles de la Ràpita, on al cap de 400 m girarem a l’esquerra, abandonant la carretera arbrada i continuarem al cap de 60 m per un camí de terra que neix a la nostra dreta (km 1,4).
Seguim sempre pel camí de terra, compartint el paisatge amb petits horts i topant-nos ja amb els primers arrossars de l’itinerari.
Al cap de 2,5 km, girem a la dreta per un pont, tenint com a referència un gran eucaliptus al costat d’una granja (km 3,9).
Seguim endavant durant 600 m on girem a l’esquerra per un camí de terra que, al cap d’1,1 Km ens conduirà als Ullals de Baltasar (km 5,6).
Els ullals són punts de surgència d’aigua procedent de la zona de recàrrega càrstica dels Ports de Beseit i la serra del Montsià. La seva flora és molt peculiar, amb els sorprenents nenúfars. A més, diverses espècies de peixos, com l’espinós, el samaruc i el llopet de riu poblen les seves aigües.
Deixem els Ullals, i continuem endavant fins a trobar-nos, al cap de 300 m amb un mas d’on neix la séquia de l’Anglès (km 5,9). Resseguim endavant amb la séquia a mà esquerra i la carretera del canal marítim d’Amposta a la Ràpita a la nostra esquena.
Al cap d’1,2 km girem a l’esquerra, salvant la séquia de l’Anglès per un pont. Al cap de 100 m, girem a la dreta, per un camí de terra paral·lel a un desguàs i el seguim durant 2,4 km -durant aquest llarg tram, tindrem una bona panoràmica de la serra el Montsià- fins a arribar a la carretera TV-3406 que uneix la Ràpita amb Sant Jaume d’Enveja. La creuem amb precaució i seguim recte 500 m on trobarem el camí que ens permet girar a l’esquerra per enllaçar, al cap de 400 m més, amb l’inici del carril bici de l’Encanyissada (km 10,5).
En aquest punt, ens trobem enllaçats amb l’itinerari de la ruta Sant Carles de la Ràpita-Vilacoto-Casa de Fusta.
Seguim per carril bici de l’Encanyissada. Al cap de 2,5 km arribem a l’aguait del Carreter (km 13). Seguim recte i al cap d’1 km arribem a la Casa de Fusta, edifici emblemàtic del Delta, centre d’informació del Parc Natural, i que acull una exposició sobre les basses del Delta (km 14).
Des de la Casa de Fusta retornem exactament sobre les nostres passes fins a arribar de nou al mas dels Ullals (km  22,3). Passem per davant del mas i, amb absoluta precaució, per l’Enclusa, podem observar l’antic canal de navegació de Carles III, que unia l’Ebre amb la badia dels Alfacs.
Retornem a Amposta amb el canal de navegació (avui en dia de reg) a la nostra dreta. Al cap de 3,6 km ens veiem obligats a deixar el canal i ens incorporem amb precaució a la carretera que, al cap de 600 m ens condueix de nou al passeig fluvial d’Amposta (km 26,5).  A  300 m disposem de l’enllaç amb el camí de Sirga, 20 km de carril bici que uneix Amposta amb el riu Migjorn.
Des d’aquest punt retornem a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta, situada a 500 m, per a un recorregut total de 27,1 km. Aquest itinerari transcorre per carretera (20%), per camins rurals (52%) i per carril bici (28%).
Asfalt (67%), terra (33%).

Open chat