Rutes guiades: Espais de dol i memòria de la Batalla de l’Ebre

Aquest mes d’octubre, els guies experts en la Batalla de l’Ebre de Terra Enllà visiten Amposta per explicar-nos com la ciutat d’Amposta va ser testimoni d’un dels episodis més durs de la Guerra Civil Espanyola.

Hi ha dues modalitats de fer aquesta ruta:

  • Ruta urbana el dissabte 16 d’octubre a les 18h. Terra Enllà ofereix una nova ruta pels espais de memòria i dol de la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre a Amposta. La ruta guiada s’inicia a la plaça de l’Aube, a la façana fluvial de la ciutat. Viatjarem a peu per carrers i places de la capital del Montsià rememorant els fets més significatius de la Guerra Civil a la ciutat des del seu inici, el 1936, fins a la batalla de l’Ebre i la primera postguerra.  Inscripcions a www.terraenlla.com o al 636 679 969. Durada 2h.
  • Ruta fluvial el diumenge 24 d’octubre a les 10h.  Tota una experiència on navegarem des de l’embarcador fluvial d’Amposta fins a l’altura de la Carrova en un trajecte d’anada i tornada a bord del laüt Lo Sirgador acompanyats dels guies de Terra Enllà. Abordarem els bombardejos de la ciutat, l’arribada del front de guerra l’abril de 1938 i les operacions de la batalla de l’Ebre amb protagonisme de les Brigades Internacionals en aquest sector. Durada 1.15h – Entrades en aquest enllaç.

Informació útil

  • On: Plaça de l'Aube, 5-3, 43870 Amposta, Tarragona, Espanya