FESTA DE L’ARRÒS

Amposta torna a celebrar les festes tradicionals de l’arròs que posen en valor tant la tradició, com el futur del cultiu de l’arròs vinculat al delta de l’Ebre.

El proper 3 d’octubre tindrà lloc la Festa de la Sega de l’arròs a Amposta, on s’ofereix als visitants la possibilitat de participar de diverses activitats tradicionals al voltant de la recol·lecció d’aquest cereal tan deliciós. Una colla de pagesos mostrarà al públic com els avantpassats del delta de l’Ebre segaven manualment els camps d’arròs, implicant una collada de persones i animals de camp. Es tracta d’una festa que rememora una feina que va més enllà del cultiu de l’arròs, ja que manté vives les tradicions folklòriques i gastronòmiques del delta.

Diumenge, 3 d’octubre

Lloc: Restaurant l’Estany – Casa de Fusta

Partida de l’Encanyissada, s/n – 43870 Amposta
 
A partir de les 10.30h inauguració de la XXXI FESTA DE LA SEGA DE L’ARRÒS
– Arribada dels segadors amb els carros tradicionals.
– Batuda a potes (separació del gra i la palla)
– Actuació durant la festa de la xaranga “Suc d’Anguila” i de “Guardet Lo Cantador”, seguida de la Colla Sardanista i jotes de Deltebre
– Repartiment de coc borratxo al públic assistent.
– Passejada en carros a tots els assistents a la Festa de la Sega.
– Trobada d’artesania de les Terres de l’Ebre i Maestrat
17:00 Ruta teatralitzada al Poble Nou del Delta
Contacte:
Telèfon: 977 703 453
FÒRUM DE L’ARRÒS
Dia 1 i 2 d’Octubre
Web: https://www.turismeamposta.cat/forum-de-larros/
A més, durant tot el cap de setmana s’han programat activitats vinculades a l’arròs consistents en visites guiades, showcookings, documentals, xerrades i una fira especialitzada en productes fets d’arròs.
Finalment, Voldríem invitar-vos a gaudir de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs als Restaurant d’Amposta, Poble Nou del Delta i Eucaliptus, que tenen lloc del 17 de setembre al 17 d’octubre. Podreu degustar els reconeguts arròssos del delta de l’Ebre, acompanyats amb els millors productes de la terra i la mar de la nostra zona.

Informació útil

  • On: RESTAURANT LA CASA DE FUSTA, Amposta, Espanya
Open chat