TORRE DE SANT JOAN

ENDINSAT EN EL PASSAT

És un dels indrets més icònics del Delta de l’Ebre, un espai amb vistes espectaculars on el principal recurs turístic és la Torre de Sant Joan dels Alfacs o de Bolitx.

Aquesta és la construcció d’una antiga torre de defensa situada a la població de Poblenou del Delta (Amposta), la qual es troba ubicada a la costa meridional del Delta de l’Ebre, vora l’Encanyissada. La Torre de Sant Joan fou bastida l’any 1576 per manament reial de Felip II amb la finalitat de vigilar i reforçar la defensa dels atacs de la pirateria sarraïna al port dels Alfacs. 

Degut als moviments del Delta de l’Ebre, actualment la torre es troba a uns 50 metres dins del mar entorn a una zona d’escassa profunditat dins de la badia dels Alfacs, en el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Per consegüent, l’estat de conservació de la torre és prou deficient i les runes de la seva estructura mesuren uns 6 m d’alçada. No obstant, en el seu conjunt constitueix un paratge històric envoltat d’arrossars del Delta de l’Ebre. 

Actualment, només s’hi pot accedir en certes ocasions per un terraplè de pedres soltes anegat des de Poblenou del Delta. És un dels punts més fotografiats del Delta de l’Ebre degut a les colònies de flamencs que hi viuen durant tot l’any i les espectaculars postes de sol que és viuen durant tot l’any. 

Informació útil

  • On: Amposta, Tarragona, Espanya
  • Horari: Obert tot l’any
Open chat