Riu Ebre

Eix d'unió entre els pobles de la ribera

Fins a l'arribada del ferrocarril i la millora de les carreteres, el riu Ebre fou la principal via de connexió entre els pobles situats a la seva riba. Amb mitjans actuals, recorrereu un tram de la ruta on antigament feien vapors i llaguts portant passatgers i mercaderies d'un lloc a l'altre.

Informació útil

  • On: Passeig del Riu, 5, 43870 Amposta, Tarragona, España
  • Horari: Obert tot l'any

El riu Ebre és el protagonista del nostre territori. Des de sempre ha estat un punt de vida, unint persones, comerç i comunicació durant segles.

Al nostre territori, el riu ens uneix la mar i la muntanya i ens ofereix una font inesgotable de recursos agrícoles, piscícoles i turístiques fins a arribar a la desembocadura al mar.

En aquest últim tram, l’esplanada del Delta xoca amb el litoral rocós de la zona costanera del sud de Catalunya. Una zona molt estimada per les seves platges verges d’aigües tranquil·les i transparents. Tot aquest ecosistema fluvial amb platges de còdols aporta una flora i fauna autòctona que crea un entorn natural meravellós.

L’Ebre és el segón riu més cabalós de la Península Ibèrica i és l’únic gran riu peninsular que desemboca a la Mediterrània.

 

Open chat