ANTIGUES SALINES DE SANT ANTONI

DESCOBREIX L'AUTÈNTICA TRADICIÓ

Fruit d’una tradició deltaica, les antigues salines de Sant Antoni i el seu mirador conformen un espai natural on poder albirar milers de flamencs.

Les antigues salines de Sant Antoni són uns jaciments que representen una de les produccions de més tradició al Delta de l’Ebre. Actualment es troben en desús i han estat incloses a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. 

Aquestes se situen just a tocar de La Tancada, i esdevenen la porta d’entrada a la platja del Trabucador. Les seves 100 hectàrees de superfície encara resten com les divisions de les basses saladores i els dipòsits de concentració, amb algunes de les tanques; i els edificis, de planta rectangular, amb planta baixa i primer pis, o diversos pisos, on s’allotjaven els treballadors en època d’extracció. Cap a 1970, les salines foren abandonades i es van convertir en una piscifactoría. Així mateix, les seves sucesores són les salines de la Trinitat -situades a l’inici de la Punta de la Banya- i conegudes com les més importants de Catalunya. 

En aquest punt trobem un magnífic mirador, l’observatori de La Tancada, on actualment si poden albirar diverses colònies de flamencs.

Informació útil

  • On: Carr. de les Salines al Poblenou del Delta, 43870 Amposta, Tarragona, Espanya
  • Horari: Obert tot l’any
Open chat