MERCAT MUNICIPAL

Una construcció emblemàtica de la ciutat d'Amposta

El Mercat Municipal d’Amposta ocupa un edifici de F. Ubach i Trullàs, inaugurat el 1947 i construït on hi havia una fàbrica de sabó i unes séquies d’arròs, al centre comercial d’Amposta. Compta amb uns vitralls fets per l’artista anglès resident a Tortosa Bronson Shaw, que representen la fauna, la flora i el conreu d’arròs del Delta de l’Ebre.

Informació útil

  • On: Avinguda Alcalde Palau, 68, Amposta, España
  • Horari: De 8h. a 14h. de dilluns a dissabte.
    Tots els dimarts de la setmana mercat al carrer.

Edifici aixecat el 1947 per l’arquitecte F.J. Barba Corsini sobre l’antiga zona anomenada la Fàbrica; on s’ubicava una fàbrica de sabó i uns sequers d’arròs. Era el lloc on la gent anava a passar l’estona practicant-hi jocs tradicionals com les birles, el frèndit, la viola, el pisso i el bèlit.

Actualment hi ha el mercat municipal, el qual consta d’una nau amb porxos coberts a totes dues bandes laterals on se situen diversos comerços, i sobre aquests es troben uns grans finestrals coberts per unes magnífiques vidrieres, realitzades amb la tècnica medieval de l’emplomat i amb motius paisatgístics del delta de l’Ebre.

Aquest mercat proporciona els productes frescos de les nostres terres i que formen part de la cuina mediterrània tradicional, com són: peix, carn, verdures, hortalisses, fruites, pa i dolços, etc.

Open chat