Rutes de natura amb GEPEC

Coneix els paratges naturals i culturals d'Amposta i el Delta de l’Ebre mentre t’acompanyen els gueis experts del grup ecologista GEPEC.

Per a més informació i reserva de cada ruta feu clic al títol

Més informació de la visita als Ullals de Baltasar

Pròxima visita 28 de març 

 

Descripció de la visita

Els guies de GEPEC ens donaran una visió ecològica i sostenible d’un dels punts amb més sensibles del Delta de l’Ebre, els Ullals de Baltasar. D’aquesta manera, sabreu identificar els arbres que ens envolten i els cants dels ocells que ens sobrevolen. Aquesta activitat s’iniciarà a l’aparcament dels Ullals de Baltasar. La primera sortida serà a les 10:00 i fins les 11:30 i la segona visita de les 11:30 fins les 13:00.

Els Ullals

Els Ullals de Baltasar són un punt de surgència d’aigua subterrània, organitzada a partir de la pluja que cau a les serres del Montsià, Massís dels Ports i Serra del Boix-Cardó. Quan l’aqüífer provinent d’aquestes serres arriba a la zona del Delta de l’Ebre, topa amb els materials argilosos i impermeables dels sediments i crea aquestes bassetes de forma circular o d’ull, d’on li ve el nom. Des de l’any 2009 el Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir la finca dels Ullals de Baltasar i, s’hi poden comptar unes 50 formacions de diversos diàmetres amb fondàries que oscil·len entre els 0,5 i 9 m. 
 
Més informació de la visita a l’Embut

Feu clic a l’enllaç per reservar la data de l’excursió /Reserveu la sortida del 4 d’abril

Descripció de la visita

Els guies de GEPEC ens donaran una visió ecològica i sostenible d’un dels punts amb més sensibles del Delta de l’Ebre, l’Embut. Mitjançant una visita guiada podrem descobrir indrets com la llacuna de l’Encayissada, l’Embut i altres indrets del Delta! Així mateix, descobrirem quin paper juguen les llacunes, així com la fauna i flora que hi amaguen, mentre observem l’entorn natural. El punt de trobada serà al mateix mirador de l’Embut (el teniu ubicat al mapa de sota) i heu de portar roba còmoda, aigua i esmorzar, tindrà una durada d’hora i mitja de 10:00 a 11:30. També es recomana portar una guia de natura i prismàtics per viure l’experiència plenament. El grau de dificultat d’aquesta activitat en família és mitjà i es sugereix que els participants tinguin més de 8 anys.

L’Embut

Declarat recentment com a zona natural de fauna salvatge, es troba situat en una zona on anys enrere hi havien camps d’arròs, actualment reconvertida en entorn salvatge. En aquest punt hi trobem un mirador, al costal del qual s’hi troba una caixa de fusta que serveix de niu per rates penades, la més gran d’Europa. El Delta de l’Ebre és una de les zones de cria més importants per aquests quiròpters, ja que l’animal aprofita l’estiu per menjar molt i passar l’hivern a coves o llocs frescos. Els ratpenats s’alimenten de tot tipus d’insectes, sobretot mosquits, actuant com a controladors biològics d’aquestes plagues, ja que són capaços de menjar entre 500 i 1.000 mosquits al dia.
 
Més informació descobrint l’entorn natural urbà

Feu clic a l’enllaç per reservar la data de l’excursió / Reserveu l’entrada del 19 de setembre

Descripció de la visita

Els guies de GEPEC ens ofereixen una visita guiada per descobrir l’entorn natural del municipi d’Amposta. Passejarem pels carrers de la ciutat i identificarem la fauna i la flora que passa desapercebuda. Aquesta activitat és apta fer famílies i té una dificultat baixa. El punt de trobada és l’Oficina de Turisme d’Amposta, tindrà una durada de 2 hores, des de les 10:00 fins les 12:00. Heu de portar roba còmoda i aigua, també es recomana dur una guia de natura, prismàtics, lupa, llibreta, càmera de fotos o mòbil per completar l’experiència. Anima’t i descobreix el patrimoni natural d’Amposta!
 
Més informació de la visita a la Torre de Sant Joan

Feu clic a l’enllaç per reservar la data de l’excursió / Reserveu la sortida del 23 de maig

 

Descripció de la visita

Els guies de GEPEC ens donaran una visió ecològica i sostenible d’un dels punts amb més atractius i fotografiats del Delta de l’Ebre, la torre de Sant Joan. Amb aquesta ruta podràs passejar per un entorn natural únic, entre arrossars i el mar, fins albirar la famosa Torre de Sant Joan. Aquesta activitat és apta per famílies amb una dificultat baixa i el lloc de trobada és al Poble Nou del Delta, tindrà una durada de 2 hores, des de les 10:00 fins les 12:00. Així mateix, heu de portar roba còmoda, aigua i esmorzar, també es recomana dur una guia de natura i prismàtics per percebre millor el medi que ens envolta.

La Torre de Sant Joan

Aquesta és la construcció d’una antiga torre de defensa situada a la població de Poblenou del Delta i s’ubica a la costa meridional del Delta de l’Ebre, vora l’Encanyissada. La Torre de Sant Joan fou bastida l’any 1576 per manament reial de Felip II amb la finalitat de vigilar i reforçar la defensa dels atacs de la pirateria sarraïna al port dels Alfacs.  Degut als moviments de les terres del Delta de l’Ebre, actualment la torre es troba a uns 50 metres dins del mar entorn a una zona d’escassa profunditat dins de la badia dels Alfacs, en el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Per consegüent, l’estat de conservació de la torre és prou deficient i les runes de la seva estructura mesuren uns 6 m d’alçada. No obstant, en el seu conjunt constitueix un paratge històric envoltat d’arrossars del Delta de l’Ebre.  Actualment, només s’hi pot accedir en certes ocasions per un terraplè de pedres soltes anegat des de Poblenou del Delta, és un dels punts més fotografiats del Delta de l’ebre degut a les colònies de flamencs que hi viuen durant tot l’any i les espectaculars postes de sol que és viuen durant tot l’any. 

Informació útil

  • On: TV-3405, 42, 43870 Amposta, Tarragona, Espanya
  • Estacionalitat: Segons visita
Open chat